Opis

Pođite sa nama da upoznate Pečuj – grad ljubavnih katanaca i vina, kupite pečujske rukavice i saznate sve o žolnai keramici, da se relaksirate I opusite u čuvenoj mađarskoj banji, da posetite Vilany I Šikloš – sela gde “vino”spava.
Spoj bogate istorije, prelepe građevine, puno zelenila i prelep park u centru grada opisuju jedan od najvećih i najlepših gradova u Mađarskoj – Pečuj, grad različitih kultura koji odiše posebnim duhom I šarmom.
Od praistorije do danas šiban vetrovima istorije, bio je meta mnogih naroda i silnih vojskovođa. Upravo zato njegove prelepe građevine govore jezikom mnogo naroda i u svojm zidinama čuvaju njihovu kulturu i tradiciju.
Gradsko jezgro je riznica starina: praistorijske i rimske nekropole, džamija-crkva, minaret, katedrala, kula nekadašnje biskupske tvrđave, biskupska palata, nacionalno pozorište, srpska pravoslavna kapela, franjevačka crkva, sinagoga, Pečujski univerzitet…
Jedan od najznačajnijih turističkih resursa Mađarske jeste upravo banjski turizam. Sa oko neverovatnih 1500 izvorišta lekovite termomineralne vode, uz Japan, Island, Francusku i Italiju, Mađarska je zemlja sa najvećim prirodnim, zdravstvenim potencijalom u ovom segmentu. U Mađarskoj, na nepunih 300 km od Beograda, smešteno je nekoliko svetski poznatih i veoma popularih lekovitih banja i kupalište Jedna od njih je Termal Spa Sikloš.
Centar Termal Spa ima ukupno 13 bazena, 4 na otvorenom, 9 u zatvorenom delu. Bazen za plivanje je na otvorenom. Ovo je moderan centar sa impozantnim vodenim sadržajem, aqua parkom i sauna svetom, a sagradjen je pored ostataka stare tvrdjave. Lako i brzo se stiže do Sikloša.
Sadržaj : bazen za plivanje 33m, relaksirajući vodeni sadržaji, termalna voda, finska sauna, infrared sauna, parno kupatilo, aroma sauna, slana soba, hidromasaže, terapijske usluge, masaže, aqua park, sadržaj za decu.
Sadržaj : bazen za plivanje 33m, relaksirajući vodeni sadržaji, termalna voda, finska sauna, infrared sauna, parno kupatilo, aroma sauna, slana soba, hidromasaže, terapijske usluge, masaže, aqua park, sadržaj za decu).

Banja nudi u svojim wellness I spa centrima mnogo programa za sve one koji žele da očuvaju zdravlje , da se opuste i bar na kratku, pobegnu od stresa svakodnevnog života i uživa u toploj lekovitoj vodi i miru koji banja pruža.

Hotel Palatinus City Cener – Smešten u starom gradskom jezgru Pečuja, u glavnoj trgovačkoj ulici, ovaj hotel sa 3 zvezdice nudi velnes centar i besplatan bežični internet.
Većina soba u hotelu Palatinus City Center sadrži klima-uređaj, mini-bar, električno kuvalo i TV sa kablovskim kanalima. Ponuda hotela obuhvata i antialergenske sobe.
U velnes centru Relax Studio na raspolaganju su vam sauna, parno kupatilo i masaže.
U hotelskom restoranu služi se izvrsan doručak svako jutro, kao i ukusna mađarska i internacionalna jela.
Raznovrsni događaji i konferencije mogu da se organizuju u elegantnoj balskoj dvorani.
Do glavnog trga ima nekoliko minuta hoda. U neposrednoj blizini hotela nalaze se najvažnije znamenitosti Pečuja.

Osnovne informacije

1. DAN - BEOGRAD – PEČUJ – Fakultativno THERMAL SPA ŠIKLOŠ

Polazak iz Beograda u 05:30h (mesto polaska će biti poznato 2 dana pre putovanja). Iz Novog Sada oko 06:00h. Putovanje do Pečuja, kroz Hrvatsku, sa usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih formalnosti. Vožnja autoputem preko Novog Sada, potom Sombora i posle graničnog prelaza Batina ulazimo u Hrvatsku. Nakon 30 km vožnje kroz Hrvatsku ulazimo u Mađarsku i za nepin sat stižemo u Pečuj - evropsku prestonicu kulture za 2010. godinu. Razgledanje centra grada: Kiralj ulica, pozorište, Gradska kuća, Županijska kuća, Gazi - Kasim pašine džamije, Katedrale. Smeštaj u hotel.

Fakultativno: U popodnevnim časovima 16:30h polazak za Šikloš – kupanje u bazenima. Povratak u Pečuj. Noćenje.

2. DAN - NEDELJA PEČUJ – Fakultativno Muzej keramike Žolnai, Šikloš I degustacija vina - BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme u Pečuju ili fakultativano: odlazak u muzej keramike Žolnai – 10 – 12h.
Polazak u 14:00. Upoznavanje sa Siklošom. Individualni obilazak tvrđave.Slobodno vreme za ručak ili fakultativno poseta vinariji u Šiklošu, degustacija vina. Polazak za Beograd oko 18h. Dolazak u Beograd u kasnim noćnim časovima. Kraj programa.

Mesto polaska

Polazak iz Beograda mesto polaska će biti poznato 2 dana pre putovanja.

Vreme polaska

Polazak je u ranim jutarnjim časovima u 5:30h.

Vreme povratka

Povratak je u kasnim večernjim časovima.

Sadržaj

  • Autobuski prevoz
  • Hotelski smeštaj
  • Restoran
  • Švedski sto
  • Telephone
  • TV
  • WiFi

Termini putovanja

14.12.2019 - 15.12.2019.

Aranžman obuhvata

* prevoz autobusima visoke turističke klase (klima, TV, DVD) na navedenim relacijama,
* pratilac grupe tokom putovanja/turistički vodič,
*smeštaj u hotel Palatinus ***, koji uključuje noćenje sa doručkom (na bazi švedskog stola samoposluživanje), u sobama strukture 1/2 ili 1/2+1 na upit,
* boravišna taksa
* troškovi organizacije putovanja.

Aranžman ne obuhvata

* zdravstveno putno osiguranje sa osiguranom sumom do 30.000 € (deca do 19 god – 191 din, odrasli do 75 god – 271 din I osobe preko 75 god – 630 din ),
* fakultativni izleti ( obavezno prijavljivanje u agenciji zbog rezervacije termina za grupe. Plaćanje vodiču na licu mesta. Ne možemo garantovati mogućnost naknadne prijave tokom putovanja)
* individualni troškovi.

Cena aranžmana

Preuzmi cenovnik

TERMINCENAPROMO CENA
14.12.2019 -15.12.20197567

Cene aranžmana su iskazane u €. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu € NBS na dan uplate.
Plaćanje se može izvršiti gotovinom, čekovima građana ili putem administrativne zabrane. Cena koja je naznačena na vebsajtu, katalogu i Ugovoru o putovanju je formirana na osnovu poslovne politike agencije Organizatora putovanja i ne može da bude predmet prigovora – reklamacije, bez obzira na eventualne ranije ili kasnije popuste, promotivne akcije ili first-minute i last-minut ponude.

Prilikom sklapanja ugovora korisnik aranžmana se opredeljuje za jedan od sledećih načina plaćanja:

1. UPLATA U CELOSTI PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA – za celokupnu uplatu do 20.10.2019. odobravamo popust - CENA ARANŽMANA 67€

2. UPLATA U CELOSTI PRE PUTOVANJA – akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora, a ostatak minimum 15 dana pre puta.

3. UPLATA NA RATE – akontacija 30% prilikom potpisivanja ugovora, a ostatak u 3 jednake mesečne rate. Rate dospevaju svakog 1,10, 20 ili 30 mesecu, a poslednja rata dospeva 10.12.2019. godine. Za rate koje dospevaju posle iskorišćenog aranžmana deponuju se čekovi građana, uz uvećanje od 2% mesečno.

4. ADMINISTRATIVNA ZABRANA – akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora. Za ostatak, poslodavac korisnika usluga u roku od dva radna dana donosi Rešenje o administrativnoj zabrani (formular korisniku izdaje Organizator, a jedan overen primerak Rešenja korisnik treba da vrati Organizatoru u roku od najduže 3 radna dana). Rate dospevaju do 15-og u mesecu, a poslednja rata dospeva do 15. 12. 2019. godine. Preostali iznos duga koji se realizuje putem administrativne zabrane, uvećava se za 2% na mesečnom nivou. Organizator putovanja zadržava pravo da vrši odabir pravnih lica čija Rešenja o administrativnoj zabrani prihvata.

POPUSTI I DOPLATE:

- Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 20 € - na upit
- Deca do 12 godina u pratnji 2 odrasle osobe plaćaju 59 € I imaju pomoćni ležaj.
- Deca do 7 godina zajedničkom ležaju sa roditeljima plaćaju 25 €.

OBAVEZNO PUTNO OSIGURANJE: Svaki putnik sa srpskim pasošem je dužan da ima putno osiguranje za putovanje u zemlje Šengenskog sporazuma.

Napomene

DODATNE NAPOMENE:
-putnik je dužan da se, pre potpisivanja ugovora o putovanju, detaljno upozna sa programom putovanja, kao i Opštim uslovima putovanja Organizatora putovanja – turističke agencije Online Travel. Molimo vas da opise i fotografije hotela pogledate na našem sajtu.
-Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa u suprotnom, garantovana je samo uplata akontacije.
- Ukoliko ne dobijete sms poruku 24 h pre polaska putnik je dužan da se lično informiše u agenciji o mestu i vremenu polaska jedan dan pred put. Putnik je u obavezi da na dogovorenom mestu polaska bude 30 minuta pre ugovorenog vremena polaska,
-Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..),
-putnik mora imati pasoš sa važnošću od minimum tri meseca nakon izlaska iz zemlje članice EU,
-Putnici bi trebalo da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze.
Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

VAŽNE NAPOMENE:

Svaki putnik je u obavezi da poseduje ispravnu (važeću) putnu ispravu (pasoš). Prilikom prijave na prodajnom mestu obavezno je dostaviti broj pasoša. Agencija ne snosi odgovornost za neispravnu putnu ispravu učesnika u putovanju, nedobijanje vize za kategoriju putnika kojima je viza potrebna, kao i u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje odredišta i smatraće se da je putnik odustao od aranžmana i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja.

Program je rađen na bazi minimum 40 putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, turistička agencija Organizator putovanja ima rok za otkazivanje putovanja i to najkasnije 5 dana pre putovanja. Organizator putovanja isto tako zadržava pravo na korekciju cena usled promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga. Agencija zadržava pravo da realizuje prevoz uz korekciju cene ili u saradnji sa drugom agencijom.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja ONLINE TRAVEL.
Prema Zakonu o turizmu, Organizator je osiguran za troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska, u zemlji i inostranstvu usled insolventnosti Organizatora. Polisa br. 30000009716 od 20.11.2018. za osiguranje garancije putovanja u slučaju insolventnosti radi naknade štete osiguranika kod osiguravajuće kompanije MILENIJUM OSIGURANJE. Šifra programa – HU – PS Cenovnik br 1 od 12.09.2019

Rezerviši

Molimo Vas da popunite sva polja kako bi smo mogli da Vas kontaktiramo povodom Vaše rezervacije!
  • Unesite ime aranžmana tj ime vile ili hotela. Ukoliko imate bilo kakve dodatne napomene unesite ih ovde.