Opis

Pečuj

Pođite sa nama da upoznate Pečuj – grad različitih kultura koji odiše posebnim duhom i šarmom, grad ljubavnih katanaca i vina, pođite da  kupite pečujske rukavice i saznate sve o žolnai keramici, da se relaksirate I opusite u čuvenoj mađarskoj banji  Šikloš, da degustirate vino I posetite karnevaski festival u Mohaču.

Mohač

Mohač, gradić duge istorije u čijoj neposrednoj okolini su se odigrale 2 značajne bitke koje označavaju početak I kraj osmanske vladavine na prostoru današnje Mađarske tokom 16 I 17 veka.  Mohač je mali i simpatičan grad na Dunavu u koji se posetioci zaljube na prvi pogled.

Karneval  u Mohaču

BUSO Mohač, karneval u Mohaću svake godine poseti desetine hiljada turista iz svih krajeva sveta. Mohački bušari su postali deo kulturne baštine I 2009 godine su upisani u UNESCO a 2013 dobijaju oznaku Hungarikum, običaj koji je vezan samo za Mađarsku. Busojaras ili pohod Buša je karnevalski festival kojim se u Mohaču u Mađarskoj obeležava kraj zime.

Kostimi Buša iako pomalo zastrašujući simbolizuju duhovni preobražaj a buka koju stvaraju čegrtaljke, klepetuše I ostali instrumenti proteruje zlo I tera zimu.

Manifestacija traje 3 dana, organizatori su pripremili razne programe, dečije plesne grupe, vašar sa narodnim rukotvorinama kao I predstavljanje viševekovnih narodnih običaja.

Centar Termal Spa Šikloš

Centar Thermal Spa Šikloš ima ukupno 13 bazena, 4 na otvorenom, 9 u zatvorenom delu. Bazen za plivanje je na otvorenom. Ovo je moderan centar sa impozantnim vodenim sadržajem, aqua parkom i sauna svetom, a sagradjen je pored ostataka stare tvrdjave. Lako i brzo se stiže do Sikloša.

Sadržaj : bazen za plivanje 33m, relaksirajući vodeni sadržaji, termalna voda, finska sauna, infrared sauna, parno kupatilo, aroma sauna, slana soba, hidromasaže, terapijske usluge, masaže, aqua park, sadržaj za decu).

Banja nudi u svojim wellness I spa centrima mnogo programa za sve one koji žele da očuvaju zdravlje , da se opuste i bar na kratku, pobegnu od stresa svakodnevnog života i uživa u toploj lekovitoj vodi i miru koji banja pruža.

 

 

Osnovne informacije

1.DAN, SUBOTA 22.02.2020.        BEOGRAD – PEČUJ – Fakultativno THERMAL SPA ŠIKLOŠ

Polazak iz Beograda u 05:15h (mesto polaska će biti poznato 2 dana pre putovanja). Iz Novog Sada oko 06:15h. Putovanje do Pečuja, kroz Hrvatsku, sa usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih formalnosti. Vožnja autoputem preko Novog Sada, potom Sombora i posle graničnog prelaza Batina ulazimo u Hrvatsku. Nakon 30 km vožnje kroz  Hrvatsku ulazimo u Mađarsku i za nepun sat  stižemo  u Pečuj - evropsku prestonicu kulture za 2010. godinu.

Razgledanje centra grada: Kiralj ulica, pozorište, Gradska kuća, Županijska kuća, Gazi - Kasim pašine džamije, Katedrale. Gradsko jezgro Pečuja je riznica starina: praistorijske i rimske nekropole, džamija-crkva, minaret, katedrala, kula nekadašnje biskupske tvrđave, biskupska palata, nacionalno pozorište, srpska pravoslavna kapela, franjevačka crkva, sinagoga, Pečujski univerzitet…

Smeštaj u hotel.

Fakultativno: U popodnevnim časovima 16:30h polazak za Šikloš – kupanje u bazenima. Jedan od najznačajnijih turističkih resursa Mađarske jeste upravo banjski turizam I zato nemojte propustiti da posetite jednu od nekoliko svetski poznatih i veoma popularih lekovitih banja i kupalište  - Termal Spa Sikloš.

Fakultativno poseta vinariji u Šiklošu, degustacija vina I večera.

Povratak u hotel. Noćenje.

2.DAN, NEDELJA 23.02.2020. PEČUJ - BUSO MOHAČ KARNEVALSKI FESTIVAL

Doručak. Odjava iz hotela do 9:00h.

Slobodno vreme ili Fakultativno muzej keramike Žolnai – 10 – 12h  .

Polazak u 12:30 u Mohač na Karneval. Učestvovanje na karnevalu, uživanje u raznim gurmanskim specijalitetima, degustacije vina I upoznavanje sa viševekovnim narodnim običajima, obilazak vašara I mogućnost kupovine raznih narodnih rukotvorina I proizvoda. Paljenje vatre na glavnom gradskom trgu je u 18h. Polazak za Beograd oko 20 h. Noćna vožnja.

3.DAN, PONEDELJAK 24.02.2020. BEOGRAD

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

Mesto polaska

Polazak iz Beograda mesto polaska će biti poznato 2 dana pre putovanja.

Vreme polaska

Polazak je u ranim jutarnjim časovima u 5:15h.

Vreme povratka

Povratak je u kasnim večernjim časovima.

Sadržaj

 • Autobuski prevoz
 • Hotelski smeštaj
 • Restoran
 • Švedski sto
 • Telephone
 • TV
 • WiFi

Termini putovanja

22.02.2020 - 24.02.2020.

Aranžman obuhvata

* prevoz autobusima visoke turističke klase (klima, TV, DVD) na navedenim relacijama,

* obilazak Pečuja

*smeštaj u hotel Palatinus ***, na bazi  1  noćenja  sa doručkom (doručak na bazi švedskog stola  samoposluživanje), u sobama strukture 1/2 ili 1/2+1 na upit,

* Obilazak Mohača I učestvovanje na karnevalu,

* pratilac grupe tokom putovanja/turistički vodič,

* boravišna taksa

* troškovi organizacije putovanja.

Aranžman ne obuhvata

* zdravstveno putno osiguranje sa osiguranom sumom do 30.000 € (deca do 19 god – 271din,  odrasli do 75 god – 391 din I osobe preko 75 god – 928 din ),

* fakultativni izleti ( obavezno prijavljivanje u agenciji zbog rezervacije termina za grupe. Plaćanje vodiču na licu mesta. Ne možemo garantovati mogućnost naknadne prijave tokom putovanja)

* individualni troškovi.

Cena aranžmana

Preuzmi cenovnik

TERMIN PUTOVANJAHotel Palatinus ***CENA
22.02.2020 -24.02.2020BB69

Cene aranžmana su iskazane u €. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu € NBS na dan uplate.

Plaćanje se može izvršiti gotovinom, čekovima građana ili putem administrativne zabrane. Cena koja je naznačena na vebsajtu, katalogu i Ugovoru o putovanju je formirana na osnovu poslovne politike agencije Organizatora putovanja i ne može da bude predmet prigovora – reklamacije, bez obzira na eventualne ranije ili kasnije popuste, promotivne akcije ili first-minute i last-minut ponude.

Prilikom sklapanja ugovora korisnik aranžmana se opredeljuje za jedan od sledećih načina plaćanja:

1.UPLATA U CELOSTI PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA – za celokupnu uplatu do 20.12.2019. odobravamo popust - CENA ARANŽMANA 59€

2.UPLATA U CELOSTI PRE PUTOVANJA: – akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora, a ostatak minimum 15 dana pre puta.

3.UPLATA NA RATE – akontacija 30% prilikom potpisivanja ugovora, a ostatak u 3 jednake mesečne rate. Rate dospevaju svakog 10, 20 ili 30 mesecu, a poslednja rata dospeva 20.02.2020. Za rate koje dospevaju posle iskorišćenog aranžmana deponuju se čekovi građana, uz uvećanje od 2% mesečno.

4.ADMINISTRATIVNA ZABRANA – akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora. Za ostatak, poslodavac korisnika usluga u roku od dva radna dana donosi Rešenje o administrativnoj zabrani (formular korisniku izdaje Organizator, a jedan overen primerak Rešenja korisnik treba da vrati Organizatoru u roku od najduže 3 radna dana). Rate dospevaju do 15-og u mesecu, a poslednja rata dospeva do 20.02.2020 godine. Preostali iznos duga koji se realizuje putem administrativne zabrane, uvećava se za 2% na mesečnom nivou. Organizator putovanja zadržava pravo da vrši odabir pravnih lica čija Rešenja o administrativnoj zabrani prihvata.

POPUSTI I DOPLATE:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 20 € - na upit
 • Deca do 12 godina u pratnji 2 odrasle osobe plaćaju 59€ I imaju pomoćni ležaj.
 • Deca do 7 godina zajedničkom ležaju sa roditeljima plaćaju 25 €.

 

Napomene

FAKULTATIVNI OBILASCI:

Fakultativni obilasci nisu obavezan deo programa i zavise od broja prijavljenih u grupi. Minimum za realizaciju izleta je 20 putnika. Cena izleta uključuje prevoz, usluge vodiča, obilaske  gradova I  spomenika kulture. Agencija Organizator zadržava pravo promene cena izleta u slučaju promene cena ulaznica na lokalitetima. U slučaju nedovoljnog broja putnika, turistička agencija Organizator putovanja može punuditi više cene u odnosu na ponuđene u programu, a putnik nije dužan to da prihvati.

Od fakultativnih izleta u ponudi je poseta muzeju keramike Žolnai, poseta selu  Šikloš uz degustaciju vina, poseta spa centru u Šiklošu.

 1. MUZEJ KERAMIKE ŽOLNAI – Poseta muzeju uz stručno vođstvo lokalnog vodiča na srpskom jeziku – Cena ulaznice 5500 FT (18 -19 €)
 2. DEGUSTACIJA VINA, VEČERA I OBILAZAK VINARIJE - 6 Vrsta vina + kobasica, gulas, sezonsko povrće - 18€. Degustacija vina u maloj porodičnoj vinariji u Šiklošu. Domaćica Marica ce vam ispričati svoju vinsku priču. Probaćete 6 vrsta vina I moći ćete da kupite prvoklasna vina direktno od proizvođača.
 3. TERMAL SPA CENTAR - 13 € odrasli. Prevoz I ulaznica u banjski kompleks. Centar Termal Spa ima ukupno 13 bazena, 4 na otvorenom, 9 u zatvorenom delu. Bazen za plivanje je na otvorenom. Ovo je moderan centar sa impozantnim vodenim sadržajem, aqua parkom i sauna svetom, a sagradjen je pored ostataka stare tvrdjave. Lako i brzo se stiže do Sikloša.

Sadržaj : bazen za plivanje 33m, relaksirajući vodeni sadržaji, termalna voda, finska sauna, infrared sauna, parno kupatilo, aroma sauna, slana soba, hidromasaže, terapijske usluge, masaže, aqua park, sadržaj za decu).

Banja nudi u svojim wellness I spa centrima mnogo programa za sve one koji žele da očuvaju zdravlje , da se opuste i bar na kratku, pobegnu od stresa svakodnevnog života i uživa u toploj lekovitoj vodi i miru koji banja pruža.

DODATNE NAPOMENE:

-putnik je dužan da se, pre potpisivanja ugovora o putovanju, detaljno upozna sa programom putovanja, kao i Opštim uslovima putovanja Organizatora putovanja – turističke agencije Online Travel. Molimo vas da opise i fotografije hotela pogledate na našem sajtu.

-Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa u suprotnom, garantovana je samo uplata akontacije.

- Ukoliko ne dobijete sms poruku 24 h pre polaska putnik je dužan da se lično informiše u agenciji o mestu i vremenu polaska jedan dan pred put. Putnik je u obavezi da na dogovorenom mestu polaska bude 30 minuta pre ugovorenog vremena polaska,

-Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..),

-putnik mora imati pasoš sa važnošću od minimum tri meseca nakon izlaska iz zemlje članice EU,

-Putnici bi trebalo da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze.

Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. –

VAŽNE NAPOMENE:

Svaki putnik je u obavezi da poseduje ispravnu (važeću) putnu ispravu (pasoš). Prilikom prijave na prodajnom mestu obavezno je dostaviti broj pasoša. Agencija ne snosi odgovornost za neispravnu putnu ispravu učesnika u putovanju, nedobijanje vize za kategoriju putnika kojima je viza potrebna, kao i u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje odredišta i smatraće se da je putnik odustao od aranžmana i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja.

 

Program je rađen na bazi minimum 40 putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, turistička agencija Organizator putovanja ima rok za otkazivanje putovanja i to najkasnije 5 dana pre putovanja. Organizator putovanja isto tako zadržava pravo na korekciju cena usled promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga. Agencija zadržava pravo da realizuje prevoz uz korekciju cene ili u saradnji sa drugom agencijom.

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja ONLINE TRAVEL.

Prema Zakonu o turizmu, Organizator je osiguran za troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska, u zemlji i inostranstvu usled insolventnosti Organizatora. Polisa br. 30000009716 od 20.11.2018. za osiguranje garancije putovanja u slučaju insolventnosti radi naknade štete osiguranika kod osiguravajuće kompanije MILENIJUM OSIGURANJE. Šifra programa – HU – PECH-M  Cenovnik br 1 od 26.11.2019.

 

Rezerviši

Molimo Vas da popunite sva polja kako bi smo mogli da Vas kontaktiramo povodom Vaše rezervacije!
 • Unesite ime aranžmana tj ime vile ili hotela. Ukoliko imate bilo kakve dodatne napomene unesite ih ovde.