Opis

Putovanje u Ljubljanu za 1 maj je odlična prilika da upoznate jednu malu državu, Sloveniju, koja će vam pružiti potpuno uživanje jer zaista ima mnogo toga da vam ponudi. Sve, počev od Ljubljane, preko prirodnih lepota, neopisivo lepih pećina i jama, jednostavno je savršeno. Sem toga, napravili smo program koji možete uvrstiti u putovanje po povoljnoj ceni!

Mnogi prizori izmamiće uzdahe i veliko VAU, dok će drugi  biti pravi raj za dušu i telo. Zato na brzinu spakujte kofer i krenite u avanturu zvanu put u Sloveniju!

Bogatstvo kulture, prirode, mnoštvo nacionalnih parkova, rezervata prirode, prelepih reka, nadaleko poznatih jezera, mnoštvo svetski poznatih pećina, kulturno-istorijskih spomenika, gradova pod zaštitom UNESCO-a, jadranske obale, prelepih Julijskih alpskih planina, čine ovu malu zemlju izuzetno turistički privlačnom kako za kraće izlete tako i za letovanja, a posebno za zimovanja..

Glavni grad Slovenije, ta famozna Ljubljana… Dočekuje vas širom raširenih ruku, željna da svaki trenutak proveden u njoj ostane u vašem najlepšem sećanju.

Ljubljana je kulturni, ekonomski, naučni i politički centar. Pre nekoliko godina je osvojila titulu najzelenijeg grada Evrope. Ekološka svest i ljubav prema prirodi je na najvišem nivou među zemljama EU. Ljubljana je poznata i po velikom broju studenata i najveći je univerzitetski centar Slovenije.

Kroz Ljubljanu protiče reka Ljubljanica koja deli stari deo – srednjevekovni grad od moderne, savremene Ljubljane. Ljubljanica, Tromostovlje, Prešernov trg, barokna katedrala, Zmajev most, srednjevekovna ljubljanska tvrđava samo su neki od značajnih lokaliteta koje ćemo posetiti na našoj maloj slovenačkoj turi za vreme boravka u divnoj Ljubljani.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN 30.04.2020 (četvrtak): BEOGRAD – LJUBLJANA

Sastanak grupe pola sata pre polaska (mesto polaska ćemo naknadno objaviti). Polazak u 22:00h. Noćna vožnja auto-putem prema Hrvatskoj. Usputna zadržavanja radi graničnih formalnosti i kraćih pauza.

2.DAN 01.05.2020 (petak): LJUBLJANA

Dolazak u Ljubljanju u jutarnjim satima. Oko  09:30h obilazimo grad sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Obići ćete najvažnije znamenitosti kao što su Prešernov Trg, Tromstovlje, Franjevačka katedrala (Vavedenje Presvete Bogorodice), Zmajev most, srednjevekovni zamak. Obilazak grada traje oko dva sata – do 11:30h .

U 12:00h smeštamo se u hotel. Fakultativno: poseta Ljubljanskom gradu,   Virtualni dvorac, izložba Slovenska povijest, Kaznionica, kapela, Vidikovac, Lutkarski muzej, Peterokutna kula, Galerija “S”. Slobodne aktivnosti. Fakultativno: prevoz do tržnog centra BIT City. Noćenje.

3.DAN 02.05.2020 (subota): LJUBLJANA – ŠKOCJANSKE JAME – PIRAN – KOPER – LJUBLJANA

Doruĉak. Slobodno vreme. Fakultativno: Polazak u 08:15h za Škocjanske jame. Dolazak na lokalitet oko 09:30h. Obilazak pećine po redu obilaska – 10:00h, uz pratnju vodiča. Nakon obilaska, slobodno vreme za kupovinu suvenira. Oko 13h polazak prema slovenačkom primorju. Dolazak u Piran. Pauza u trajanju od dva sata, za šetnju gradićem, odmor uz kafu ili pak ručak. Nakon šetnje po Piranu, vreme je za obilazak Kopra. Slobodno vreme. Oko 19:00h povratak u hotel u Ljubljanu. Slobodno vreme. Noćenje.

4.DAN 03.05.2020 (nedelja): LJUBLJANA – VRBA – BLED – ŠKOFJA LOKA – BEOGRAD

Doruĉak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do polaska za Beograd. Fakultativno: Bled – Na putu do Bleda zaustavljamo se u selu Vrba, radi posete spomen-kuće u kojoj je rođen najveći slovenački pesnik, Franc Prešern. Nakon obilaska, polazak za Bled. U Bled dolazimo oko 11h i upoznajemo se sa najpoznatijim i najlepšim turističkim lokalitetom Slovenije. Imaćete  više od dva sata na raspolaganju za šetnju u sopstvenoj režiji: naša preporuka je šetnja oko jezera, šetnja po gradiću, odlazak do bledske tvrđave ili jednostavno pauza uz čuvene blejske kremšnite i kapućino. U 14:00h, nastavljamo put prema Škofjoj Loci, najlepšem i najbolje očuvanom srednjevekovnom gradu u Sloveniji i naše omiljeno mesto, u centralnoj Sloveniji, koje je svaki put na našoj ‘must visit’ listi, kada dolazimo u Sloveniju, bilo na kratku vikend turu, skijanje ili letnji odmor. U Škofju Loku dolazimo oko 15h. Popodnevna šetnja i odmor u Škofjoj Loci biće idealni za upoznavanjem sa bajkovitim gradićem i ispijanje popodnevne kafe, ali i za laganu zakusku. Nakon obilaska Škofje Loke, oko 18h nastavljamo put za Beograd. Pravimo kraće pauze na putu do Beograda, kako zbog graničnih prelaza i pasoških formalnosti, tako i zbog kraćeg odmora.

5.DAN 04.05.2020. (ponedeljak): BEOGRAD

Dolazak u Beograd, na mesto sa kojeg smo pošli u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.

Osnovne informacije

Slovenija, Ljubljana. Paket aranžman: autobuski prevoz i smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom, razglednja prema programu.

Mesto polaska

Polazak iz Beograda sa dogovorenog mesta. Biće poznato 2 dana pre polaska.

Vreme polaska

Sastanak putnika pola sata pre polaska autobusa. Polazak iz Beograda u 22 h.

Vreme povratka

Planirano vreme polaska u kasnim popodnevnim časovima. Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima prema Program putovanja.

Sadržaj

  • Autobuski prevoz
  • Hotelski smeštaj
  • Parking
  • Švedski sto
  • WiFi

Termini putovanja

30.04.2020. - 04.05.2020.

Aranžman obuhvata

* prevoz autobusima visoke turističke klase (klima, TV, DVD) na navedenim relacijama,

*Obilazak Ljubljane

* pratilac grupe tokom putovanja/turistički vodič,
*smeštaj u hotelu Bit Center 2*, koji uključuje dva noćenja sa doručkom (na bazi švedskog stola – samoposluživanje), u sobama strukture 1/2 ili 1/2+1 na upit,
* troškovi organizacije putovanja.

Aranžman ne obuhvata

* zdravstveno putno osiguranje sa osiguranom sumom do 30.000 € (deca do 19 god – 338 din, odrasli do 75 god – 490 din I osobe preko 75 god – 1177 din ),
* boravišna taksa za hotel u Ljubljani, plaća se na licu mesta 3.13 € za noć (cena za dva noćenja iznosi 6,26 € po osobi, deca do 7 godina ne plaćaju boravišnu taksu, dok deca 7-18 god plaćaju za 2 noćenja 3,14 €),
* fakultativni izleti ( obavezno prijavljivanje u agenciji zbog rezervacije termina za grupe. Plaćanje vodiču na licu mesta. Ne možemo garantovati mogućnost naknadne prijave tokom putovanja)
* individualni troškovi.

Cena aranžmana

Preuzmi cenovnik

Cena paket arnažmana – 139 €

SPECIJALNA CENA 119€ za uplate do 20.01.2020.

Za uplate u celosti do 20.01.2020. POPUST 10%.
Cene aranžmana su iskazane u €. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu € NBS na dan uplate.
Plaćanje se može izvršiti gotovinom, čekovima građana ili putem administrativne zabrane. Cena koja je naznačena na vebsajtu, katalogu i Ugovoru o putovanju je formirana na osnovu poslovne politike agencije Organizatora putovanja i ne može da bude predmet prigovora – reklamacije, bez obzira na eventualne ranije ili kasnije popuste, promotivne akcije ili first-minute i last-minut ponude.
Prilikom sklapanja ugovora korisnik aranžmana se opredeljuje za

NAČIN PLAĆANJA:

1. UPLATA U CELOSTI PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA – za celokupnu uplatu do 20.01.2020.  odobravamo popust 10%

2. UPLATA U CELOSTI PRE PUTOVANJA – akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora, a ostatak minimum 15 dana pre puta.

3. UPLATA NA RATE – akontacija 30% prilikom potpisivanja ugovora, a ostatak u 3 jednake mesečne rate. Rate dospevaju svakog 1,10, 20 ili 30 mesecu, a poslednja rata dospeva 10.12.2019. godine. Za rate koje dospevaju posle iskorišćenog aranžmana deponuju se čekovi građana, uz uvećanje od 2% mesečno.

4. ADMINISTRATIVNA ZABRANA – akontacija 30% prilikom sklapanja ugovora. Za ostatak, poslodavac korisnika usluga u roku od dva radna dana donosi Rešenje o administrativnoj zabrani (formular korisniku izdaje Organizator, a jedan overen primerak Rešenja korisnik treba da vrati Organizatoru u roku od najduže 3 radna rana). Rate dospevaju do 15-og u mesecu, a poslednja rata dospeva do 15. 12. 2019. godine. Preostali iznos duga koji se realizuje putem administrativne zabrane, uvećava se za 2% na mesečnom nivou. Organizator putovanja zadržava pravo da vrši odabir pravnih lica čija Rešenja o administrativnoj zabrani prihvata.

POPUSTI I DOPLATE:

  • Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 60 € - na upit
  • Deca do 10 godina u pratnji 2 odrasle osobe plaćaju 105 €

 

Napomene

OBAVEZNO PUTNO OSIGURANJE: Svaki putnik sa srpskim pasošem je dužan da ima putno osiguranje za putovanje u zemlje Šengenskog sporazuma.

FAKULTATIVNI OBILASCI:

Fakultativni obilasci nisu obavezan deo programa i zavise od broja prijavljenih u grupi. Minimum za realizaciju izleta je 20 putnika. Cena izleta uključuje prevoz, usluge vodiča, ulaznice u Škocjanske jame I spomen-kuću Franca Prešerna, obilaske ostalih gradova te spomenika kulture. Agencija Organizator zadržava pravo promene cena izleta u slučaju promene cena ulaznica na lokalitetima. U slučaju nedovoljnog broja putnika, turistička agencija Organizator putovanja može punuditi više cene u odnosu na ponuđene u programu, a putnik nije dužan to da prihvati.
Od fakultativnih izleta u ponudi je poseta Ljubljanskom gradu, Bledu, selu Vrbi i Škofjoj Loci kao i Škocjanskim jamama, Piranu i Kopru (Primorju).

1. LJUBLJANSKI GRAD – prevoz žičarom, Virtualni dvorac, izložba Slovenska povijest, Kaznionica, kapela, Vidikovac, Lutkarski muzej, Peterokutna kula, Galerija "S" – 15 €

2. ŠKOCJANSKE JAME - PIRAN – KOPER - 35 € odrasli, 20 € deca do 10 god - obuhvata posetu regionalnom parku prirode i ulaznice za Škocjanske jame, obilaske Pirana i Kopra, kao i šoping u Kopru

3. VRBA - BLED – ŠKOFJA LOKA - 20 € odrasli, 10 € deca do 10 god - obuhvata obilazak, sela Vrba i kuće u kojoj je rođen Franc Prešern, grada Bleda i pauza za odmor ili šetnju na bledskom jezeru i čuvenu Škofju Loku.

NAPOMENA: Cena za paket Škocjanske jame + Bled – CENA 50 €

4.Prevoz – hotel - BIT City – tržni centar – 5 €

 

DODATNE NAPOMENE:

-putnik je dužan da se, pre potpisivanja ugovora o putovanju, detaljno upozna sa programom putovanja, kao i Opštim uslovima putovanja Organizatora putovanja – turističke agencije Online Travel. Molimo vas da opise i fotografije hotela pogledate na našem sajtu.
-Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa u suprotnom, garantovana je samo uplata akontacije.
- Ukoliko ne dobijete sms poruku 24 h pre polaska putnik je dužan da se lično informiše u agenciji o mestu i vremenu polaska jedan dan pred put. Putnik je u obavezi da na dogovorenom mestu polaska bude 30 minuta pre ugovorenog vremena polaska,
-Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak..),
-putnik mora imati pasoš sa važnošću od minimum tri meseca nakon izlaska iz zemlje članice EU,
-Putnici bi trebalo da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze.
Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

VAŽNE NAPOMENE:

Svaki putnik je u obavezi da poseduje ispravnu (važeću) putnu ispravu (pasoš). Prilikom prijave na prodajnom mestu obavezno je dostaviti broj pasoša. Agencija ne snosi odgovornost za neispravnu putnu ispravu učesnika u putovanju, nedobijanje vize za kategoriju putnika kojima je viza potrebna, kao i u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje odredišta i smatraće se da je putnik odustao od aranžmana i postupiće se prema Opštim uslovima putovanja.

Program je rađen na bazi minimum 40 putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, turistička agencija Organizator putovanja ima rok za otkazivanje putovanja i to najkasnije 5 dana pre putovanja. Organizator putovanja isto tako zadržava pravo na korekciju cena usled promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga. Agencija zadržava pravo da realizuje prevoz uz korekciju cene ili u saradnji sa drugom agencijom.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja ONLINE TRAVEL. Prema Zakonu o turizmu, Organizator je osiguran za troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska, u zemlji i inostranstvu usled insolventnosti Organizatora. Polisa br. 30000009716 od 20.11.2018. za osiguranje garancije putovanja u slučaju insolventnosti radi naknade štete osiguravajuće kompanije MILENIJUM OSIGURANJE. Šifra programa – SLO – LJ2N  Cenovnik Br 1 od 25.11.2019.

Rezerviši

Molimo Vas da popunite sva polja kako bi smo mogli da Vas kontaktiramo povodom Vaše rezervacije!
  • Unesite ime aranžmana tj ime vile ili hotela. Ukoliko imate bilo kakve dodatne napomene unesite ih ovde.