Opis

Downtown Central Hostel nalazi se u samom srcu Beograda, u Kolarčevoj ulici br.7. na 3. spratu u zgradi sa liftom. Već u šetnji okolnim ulicama imaćete priliku da doživite turbolentnu istoriju grada kroz raznolikost arhitekture koja verodostojno svedoči o različitim erama kroz koje je Beograd prošao: od osmanske vladavine, preko Austro-ugarske do komunističke epohe.

Šoping ulica, Knez Mihajlova je svega par koraka udaljena od hostela, dok vas od Skadarlije, boemske ulice, deli manje od 10 minuta lagane šetnje. Više od 20 vekova stara kalemegdanska tvrdjava je, takodje udaljena 10ak min šetnje od Downtown Central Hostela.
Beograd je prestonica Srbije, a ujedno i prestonica noćnog života na Balkanu. Epicentri beogradskog noćnog života su Savamala i obala Save, oba udaljena 10-20 min šetnje od hostela.Sigurni smo da će vam lokacija ulepšati boravak u Beogradu i pomoći da ga doživite na najbolji mogući način.

U ponudi Downtown Central hostela je 14 soba, od čega 9 spavaonica- 7 mešovitih i 2 ženske. Zajedno sa privatnim sobama raspolaže sa ukupno 60 kreveta. WiFi velike brzine, HD kablovska televizija, zajednička prostorija, društvene igre, kuhinja, prostor unutar hostela za parkiranje bicikala, ormarići, posteljina, peškiri, fenovi itd. su na raspolaganju gostima potpuno besplatno. Cilj je da se gosti u hostelu osećaju kao kod kuće.

Beograd je jedan neobičan grad. Ništa spektakularniji i lepši od nekih drugih gradova, ali najneobičniji upravo zbog toga što iako u svom imenu ima reč grad, On je najmanje od svega naseobina sa zgradama, ulicama i pakovima. Svako ko u njemu živi zna da je mnogo više os toga. Beograd je priča. Beograd je osoba. Beograd je stanje svesti, način razmišljanja i življenja. Bogdan Stevanović BLOGDAN (Obloge od mastila).

Ovo je pravi opis Beograda. Za svakog postoji neki ćošak, park, kafana, pozorište… I zato vas pozivamo da dođete i vidite naš grad: Kalemegdansku tvrđavu, Skadarliju, Hram Svetog Save, crkve, spomenike, sjaj beogradskih dvorova, parkove, kafane … I još mnogo toga.
Pored znanja jezika koje ćete unaprediti imaćete prilike da vidite i osetite kako vaša generacija živi i zabavlja se u Beogradu.
Predviđeno je da studenti dolaze u Beograd nedeljom i taj dan koriste da se smeste, upoznaju sa terenom, odmore od puta i pripreme za radnu nedelju. Sa radom na kursu počinjemo u ponedeljak kada studenti prvo rade klasifikacioni test. Klasifikacioni test služi da svrstamo studente u odgovarajuću grupu znanja. Kurs srpskog jezika i kulture studenti pohađaju radnim danima, od ponedeljka do petka, od 9:00 do 12:20 (14.30). Subota i nedelja su dani koji se obično koriste za odmor i izlete na razna interesantna mesta van grada, ali ukoliko student želi, može imati dodatne časove uz doplatu.

Osnovne informacije

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan – Smeštaj.  Dolazi se nedeljom I taj dan služi za odmor od puta I pripremu za radnu nedelju.

2 . dan – Otvaranje Letnje škole počinje ponedeljkom I prvo se radi kvalifikacioni test da bi se student razvrstali u odgovarajuću grupu znanja.   Kurs srpskog jezika se pohađa od ponedeljka do petka od 9:00 do 12:20 (14:30). Subota I nedelja su predviđene za za odmor I izlete van grada – fakultativno. Noćenje.

3. – 13./19. dan – Program Letnje škole srpskog jezika prema dnevnom rasporedu aktivnosti. Slobodno vreme. Noćenje. Po dogovoru subotom i nedeljom izleti prema izboru – fakultativno.

14./20. dan tj poslednji dan boravka. -  Napuštanje smeštaja do 10:00h. Svečano zatvaranje Letnje škole,   podela sertifikata i diploma. (10 -11 h).

Kurs srpskog jezika
Na kursu srpskog jezika stičete nove i usavršavate svoje postojeće jezičke sposobnosti. Na osnovu klasifikacionog testa koji sprovodimo prvi dan po dolasku u Letnju školu, svi polaznici se dele u radne grupe sa sličnim jezičkim sposobnostima. Postoji četiri grupe: početna, srednja, napredna i grupa za maternji jezik. Svaka grupa ima odgovarajući program i lektore i radi odvojeno. Akcenat se stavlja na komunikativne sposobnosti polaznika. Teorijski, tj. sistemski aspekt jezika predstavlja se adekvatno potrebama svakog nivoa. Predavanja počinju svakog radnog dana u 9:00 i završavaju se u 12:20  odnosno u 14.30 u zavisnosti da li želite 20 ili 30 časova nedeljno.

Dnevni raspored aktivnosti u toku radne nedelje od ponedeljka do petka.

Časovi 1-2 Odmor Časovi 3-4 Odmor Časovi 5-6

Za 30 časova nedeljno

09:00 - 10:30 10:30 -10:50 10:50 -12:20 12:20 - 13:00 13:00 - 14:30

Na vama je izbor koliko intenzivan kurs želite, tako da možete birati koliko časova želite: 20 ili 30 časova nedeljno. Takođe možete izabrati I dužinu trajanja kursa od jedne do 16 nedelja. Početak izabranog kursa mora biti prema sledećem rasporedu: Kalendar

 1. jun 2018;
 2. jul 2018;
 3. jul 2018
 4. avgust 2018.

Ciljevi projekta:
1. Učenje i usavršavanje znanja iz srpskog jezika za sve nivoe (početni, srednji i napredni);

2. Podstaknuti polaznike za proučavanje kulture Srba, njenih tradicionalnih vrednosti i modernih težnji;

3. Život u autentičnoj srpskoj sredini, uspostavljanje kontakata sa autentičnim Srbima i razmena iskustava i pogleda sa njima.

Kurs srpskog jezika
Učešćem na kursu srpskog jezika stičete nove i usavršavate svoje postojeće jezičke sposobnosti. Na osnovu klasifikacionog testa koji sprovodimo prvi dan po dolasku na Letnju školu, svi polaznici se dele u radne grupe sa sličnim jezičkim sposobnostima. Postoji više grupa: početna, srednja i napredna I grupa za maternji jezik. Svaka grupa ima odgovarajući program i lektore i radi odvojeno. Akcenat se stavlja na komunikativne sposobnosti polaznika. Teorijski, tj. sistemski aspekt jezika predstavlja se adekvatno potrebama svakog nivoa. Predavanja počinju u 9:00 i završavaju se u 12:20 svakog radnog dana, što znači da imate 10 odnosno 15 radnih dana. Odnosno zavisi od vašeg izbora jer imate 5 radnih dana nedeljno.

Letnja škola kreativnog pisanja
Od 1. do 31. jula 2018. godine, na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu održava se Letnja škola kreativnog pisanja, predavač je Zoran Živković, profesor Filološkog fakulteta i poznati pisac. Da biste učestvovali u ovom dopunskom programu treba da govorite srpski na srednjem ili naprednom nivou i da volite da pišete. Program se održava uveče, 2x90 minuta nedeljno. Ukupan fond je 8x90 minuta. Cena će se naknadno objaviti.

Izleti – FAKULTATIVNO ne ulaze u cenu kursa
Predlog izleta u Letnjoj školi pripremamo  tako da Vas bolje upoznaju sa živopisnom Srbijom. Izleti se organizuju vikendom: subotom i nedeljom. Na raspolaganju smo vam oko donošenja odluke koje izlete želite da uključite u program Radionice srpskog jezika.

 Rekreacija U toku Letnje škole možete se baviti sportom u slobodnom vremenu. U Beogradu postoje bazeni, brojne teretane, kursevi aerobika, tereni za tenis, fudbal, košarku, atletiku i mini-golf. Grad takođe raspolaže sa ergelama sa konjima za jahanje. Takođe možete povoljno iznajmiti bicikl I istraživati grad I okolinu.

Grupe su male max 10 polaznika. Nije potreban minimalan broj učesnika za realizaciju ovog programa – uvek će se oformiti grupa.

Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu

Mesto polaska

individualno.

Vreme polaska

individualno.

Vreme povratka

individualno.

Sadržaj

 • Fen za kosu
 • Frižider
 • Kuhinja
 • Kupatilo
 • Parking
 • TV
 • WiFi

Termini putovanja

Početak kursa jezika
04.06.2017.
02.07.2018.
30.07.2018.
27.08.2018.

Aranžman obuhvata

 • kurs jezika, 20/30 časova nedeljno,
 • nastavni materijal za kurseve,
 • slobodan pristup Internetu u školi wi-fi,

Aranžman ne obuhvata

 • Prevoz
 • Smeštaj
 • Fakultativne izlete
 • Boravišnu taksu
 • Putno osiguranje

Cena aranžmana

Preuzmi cenovnik

Cena aranžmana Letnja škola srpskog jezika se sastoji iz dva dela:

 1. Cena kursa jezika – od 180 € za 1 nedelju do 1090 € za 8 nedelja. – po izboru
 2. Cena smeštaja – od 70 € za 7 noćenja ( 1 nedelja) do 450 € za boravak od 56 noćenja (8 nedelja) po izboru.

 

Hostel Downtown

Cena je prikazana u € po osobi i obuhvata uslugu noćenje.

Boravišna taksa je 155 din dnevno po osobi.
[table “7” not found /]

[table “6” not found /]

Nivoi znanja - Na Letnjoj školi mogu učestvovati svi nivoi znanja, od apsolutnih početnika do najnaprednijih studenata.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Profakturom - 30% cene aranžmana prilikom potvrde rezervacije kursa škole jezika I smeštaja a ostatak na mesečne rate do 15 dana pre dolaska.
 • 30% cene aranžmana prilikom potvrde rezervacije kursa škole jezika I smeštaja a ostatak 15 dana pre početka kursa.

Napomene

Ukoliko želite sertifikat ne možete propustiti više od 10 % časova.

Na vaš zahtev možemo obezbediti apartmanski ili hotelski smeštaj.

Rezerviši

Molimo Vas da popunite sva polja kako bi smo mogli da Vas kontaktiramo povodom Vaše rezervacije!
 • Unesite ime aranžmana tj ime vile ili hotela. Ukoliko imate bilo kakve dodatne napomene unesite ih ovde.